Skärmväggar/golvskärmar för kontor & skola

Vi har flertalet olika ljuddämpande skärmväggar samt golvskärmar på hjul eller fot, anpassade för kontor och skola.

Skärmväggar med ljuddämpande egenskaper för skola och kontor

Här hittar du alla våra ljuddämpande skärmväggar som passar perfekt på en skola eller kontor. Våra skärmväggar/golvskärmar kommer med flera ljuddämpande och effektiva egenskaper som skapar en tyst och behaglig miljö.

KONTAKTA OSS ›          OFFERT/RFQ ›

Golvskärm Absoflex Palett

Golvskärm Absoflex Linett

Skärmväggar/golvskärmar som helhetslösning

När du beställer skärmväggar/golvskärmar från Bullerbekämparen får du en komplett helhetslösning som inkluderar rådgivning, skärmväggar och montering. Detta gör att du kan få skärmväggar anpassade för just dina behov och din verksamhet. Med vår långa erfarenhet från olika branscher kan vi ge dig bästa möjliga lösning!

Flera fördelar med skärmväggar i kontor och skola

Investera i skärmväggar för ditt kontor eller skola och ta ett stort steg mot en bättre arbetsmiljö och studiemiljö. Våra skärmväggar erbjuder flera fördelar som förbättras både trivsel och produktivitet. Den främsta fördelen är att de minskar bakgrundsbuller, vilket skapar en lugnare atmosfär. De bidrar också till en ökad integritet och avskildhet, vilket är extra viktigt på arbetsplatser och i skolor där koncentrationen är avgörande.

Flexibla skärmväggar med anpassad design

Våra skärmväggar är designade för att vara lättanvända, hållbara och lättflyttade. Detta gör de till en kostnadseffektiv lösning för alla behov. Med möjligheten att enkelt flytta dem så kan du skapa nya arbetsstationer och avskilda områden på ett mycket enkelt sätt.

Våra skärmväggar går att anpassa efter just era behov och preferenser. Därför erbjuder vi ett brett utbud av färger som du kan välja bland.

Blocker – Golvskärm med Effektiv Absorption för Kontor

Blocker är en golvskärm designad för att skapa en lugn och tyst arbetsmiljö på kontoret. Med sin eleganta design och höga absorptionsförmåga, passar Blocker golvskärm perfekt in i moderna kontor och arbetsplatser. Den är utformad för att minska buller samt för att tillföra en snygg design till arbetsplatsen.

Det som gör Blocker golvskärm unik och skiljer den från andra produkter på marknaden är dess exceptionella ljudreduktion, vilket uppnås tack vare det imponerande Rw-värdet. Till skillnad från andra golvskärmar som endast absorberar ljud, kan Blocker Golvskärm effektivt blockera och stoppa ljud tack vare sin kärna av 1 mm stålplåt. Detta innebär att ljud inte bara dämpas, utan även förhindras från att tränga igenom. Den effektiva ljudreduktionen i Blocker golvskärm hjälper till att skapa en mer produktiv och fokuserad arbetsmiljö, vilket är en viktig faktor i dagens öppna kontorslandskap.

Golvskärmens moderna design gör den till en naturlig del av kontorsinredningen, oavsett var den placeras. Dessutom kan ni designa och skräddarsy er Blocker Golvskärm utifrån era preferenser. Detta gör att golvskärmen harmoniserar väl med resten av inredningen.

Läs mer om Blocker golvskärm och dess fördelar här ›

Frågor & svar om ljuddämpande skärmväggar

Här hittar du vanligt förekommande frågor om ljuddämpande skärmväggar för kontor och offentlig miljö.

Vad är skärmväggar/golvskärmar?

En skärmvägg är en flyttbar avskärmningsvägg, oftast på hjul eller fot. Skärmväggar placeras med fördel i kontorslokaler och skolor för att minska buller och ljudnivån.

I vilka miljöer passar våra skärmväggar för?

Våra skärmväggar är speciellt anpassade för kontor, skolor och offentliga miljöer. Vi har även skärmväggar som passar för renrum.

Det går att minska störande ljud genom att placera ljuddämpande skärmväggar/golvskärmar mellan den som utsätts för ljudet och ljudkällan. Beroende på hur skärmarna är utformade kan de även bidra till ljudabsorptionen i lokalen och därmed bidra till att sänka efterklangstiden, det vill säga hur länge ljudet lever kvar i lokalen. Vilken effekt skärmväggarna ger beror bland annat på hur de är utformade, vilka dimensioner de har och hur de placeras. Normalt ökar effekten ju högre och bredare skärmarna är. För bästa effekt behöver de placeras antingen nära ljudkällan eller nära mottagaren.

En viktig faktor när det gäller användning av skärmar är att taket behöver ha mycket bra ljudabsorption. Annars kan skärmarnas effekt minska avsevärt på grund av att ljudet reflekteras i taket och på så sätt går förbi skärmen. Av samma skäl kan även delar av väggytorna i lokalen behöva vara ljudabsorberande. Om även skärmarna har bra ljudabsorption minskar andelen ljud som via reflektion går vidare ut i lokalen från ljudkällan, vilket är en fördel. I ljudabsorberande skärmar ingår vanligen ett poröst material i vilket ljudet tas upp och inte reflekteras tillbaks. Skärmarna har ofta också ett dekorativt ytskikt vilket behöver vara sådant att det släpper igenom ljud in till det ljudabsorberande materialet.

Vilken absorptionsklass kommer våra skärmväggar med?

Alla våra skärmväggar är A-klassade vilket är den högsta absorptionsklassen.

Är våra skärmväggar brandklassade?

De flesta skärmväggar är brandklassade och tillverkade av en obrännbar kärna.

Vilka färger finns skärmväggar i?

Våra skärmväggar kommer i upp till 34 färger, och de vanligaste färgerna är ljusgrå, mörkgrå och vit. En del går att designas efter era egna önskemål.

Kan skärmväggar flyttas eller omplaceras enkelt?

Ja, en av de stora fördelarna med våra skärmväggar är att de enkelt kan flyttas dit där de behövs för stunden.

 

Mer produkter inom kontor & offentliga miljöer

Vi erbjuder produkter för effektiv ljudisolering och ljuddämpning av kontorslandskap och offentliga miljöer. Se även bullerskärmar för industri ›