Om oss

Bullerbekämpning och akustik sedan 1972

Bullerbekämpning och akustik

Bullerbekämparen startade år 1972 och har sedan dess arbetat med att dämpa buller, d.v.s. icke önskvärt ljud, i olika miljöer.

Bullerbekämparen grundades av maskinkonstruktör Börje Lund. Intresset för bullerskydd och bullerdämpning väcktes eftersom arbetsmiljön inom industrin, i början på 70-talet, hade en allt för hög ljudnivå. För bara 25 år sedan var det ingen självklarhet att buller och oljud skulle vara en arbetsmiljöfråga. Mycket har hänt på vägen. Vi möts idag av en ökad medvetenhet och kunskap om buller och de skador som ljud kan ge.

Vi har byggt upp vår kompetens kring praktisk bullerbekämpning. Med egen konstruktionsavdelning, tillverkning och egna montörer ligger vår styrka i flexibilitet och korta ledtider. Vi hanterar projekt i alla storlekar och miljöer gällande bullerdämpning och bullerskydd, från start till åtgärdat problem.

 

Personalrum i en glad, uttrycksfull och moderiktig färgsättning. En trendsättare på sin tid.

Våra kunder finns i huvudsak i Norden, men med åren har vi även haft projekt i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien, Australien och Mellanöstern.

Sedan 2019 ingår företaget i Christian Bernerkoncernen, som erbjuder kunskap, kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden.

Bullerbekämparen är ett dotterbolag till det svenska bolaget Christian Berner AB, läs mer här:
https://www.christianberner.se