Kontakta oss / Bullerbekämparens policys och rutiner angående hanterint av personuppgifter

Rutiner och policys vid hantering av dina personuppgifter. 

 

Policys och rutiner på Bullerbekämparen för att uppfylla nya Dataskyddslagen GDPR gentemot dig som privatkund.

 
Policy:

Personuppgifter lagras på Bullerbekämparen enbart för att uppfylla våra åtagande gentemot dig som kund samt för att uppfylla lagkrav. Inga känsliga personuppgifter lagras lokalt och personal uppmanas att radera eventuella mail med känsliga personuppgifter. Känsliga uppgifter du själv registrerar via vår webshop i samband med köp hanteras av oss vid eventuell återbetalning till dig som kund, när vi årligen rensar bort personuppgifter samt på din egen begäran. 

För att kunna handla i vår web-shop krävs ett medgivande att vi lagrar och hanterar de personuppgifter som krävs för att fullfölja våra åtagande gentemot dig som kund. 
Handlar du på något annat sätt mailas en skriftlig förfrågan till privatkunder om medgivande att hantera och lagra personuppgifter.
Du har som kund rätt att få veta vilka personuppgifter som lagras om dig samt att be oss ta bort personuppgifter. 
Kontaktinformation till personuppgiftsansvarig finner du nedan.  

Medgivande för att lagra personuppgifter:

De personuppgifter som lagras lokalt i vårt kundregister angående privatkunder är: Namn, Adress, Telefonnummer & Mailadress.
Uppgifterna som lagras lokalt i vårt affärssystem lagras även starkt krypterat på säkerhetskopior av affärssystemet via molnettjänsten Crashplan vars server är placerad utanför Sverige vilkas tjänst uppfyller kraven för GDPR. Se länk: https://support.code42.com/Terms_and_conditions/Compliance_resources/Code42_and_GDPR_compliance
Allt eftersom nya säkerhetskopior skapas raderas äldre kopior internt och vid säkerhetskopiering uppdateras aktuella filer via molnettjänsten Crashplan.

Vilka personuppgifter lagras och var lagras de?

Vid köp via vår webshop läggs dina personuppgifter först in i Askås Internet och Reklambyrå AB molnettjänst med vilka vi upprättat ett personuppgiftsbiträdesavtal för att hanteringen av dina personuppgifter skall uppfylla dataskyddslagens krav. I de fall då leverans utförs från tredjepart lämnas enbart uppgifter för leveransen vidare och personuppgifter lagras inte sökbart av tredje part.

I webshopen finns möjligheter att hantera följande personuppgifter beroende på vilka inställningar vi gör:  
Användarnamn, Lösenord, Förnamn, Efternamn, Personnummer, Kön, Adresser, Telefonnummer, E-post, IP-adress, ID till kopplad Facebookprofil, Namn kundens bank, kontonummer, clearingnummer, Latitud/Longitud via Google API, Kontokortsuppgifter. Dessa uppgifter hanteras enbart för själva betalningen. 
Vi hanterar enbart personuppgifter: Namn, Adress, Telefon och Mail vilka vi för över till vårt lokala system.   
Dessa uppgifter hanteras enbart av personuppgiftsansvarig vid överföring av order till vårt system. 
Askås tillhandahåller ett verktyg för att rensa alla personuppgifter från molnettjänsten vilket vi har som rutin att göra årligen i samband med inventering eller när du som kund begär det.  

Rutiner för borttagning samt begränsning av åtkomst av personuppgifter:

Privatkunder inaktiveras i vårt lokala affärssystem direkt efter köp för att begränsa sökbarheten. 
Årligen i samband med inventering rensas vårt kundregister från sökbara personuppgifter och mailkonversationer från dig som privatkund.
De personuppgifter som läggs in via web-order förs över till vårt lokala affärssystem och hanteras därefter på samma sätt som övriga ordrar enligt ovan.
Molnettjänsten för web-order rensas på samma sätt som vårt affärssystem årligen vid inventering via ett GDPR-Verktyg erbjuds via tjänsten.  

Personuppgifter via e-mail.

Kunder uppmanas att inte skicka uppgifter med känslig information via kontaktformulär på hemsidan.
Personal uppmanas att omgående radera personuppgifter med känslig information. 

Åtkomst och skydd av personuppgifter:

Åtkomst till personuppgifter lagrade lokalt på kontorets datorer är begränsade till säljare på kontoret.
Efter avslutad affär begränsas sökbarheten genom att kunden inaktiveras.
Säljare uppmanas att inte söka information angående inaktiverade kunder.
Lokalt skyddas uppgifterna med lås, larm, galler runt fönster.
Digitalt skyddas löneuppgifterna med Norton 360 Premiere samt med lösenord och användarnamn vid inloggning.
Personuppgifter hanteras enbart för att uppfylla våra åtagande gentemot kund samt lagkrav. 

Stenkullen 2018-05-16

Andreas Lund, VD Bullerbekämparen Sv. AB

 

Vill du kontakta personuppgiftsansvarig på Bullerbekämparen:

Mail: markus.lund@bullerbekamparen.se
Telefon: 0302-23320

 

Web-adress till våra rutiner och arbete med GDPR: 

http://www.bullerbekamparen.se/gdpr.aspx